Blog Image

Telkens weer: maak kennis met Ursula

Friday 7 October 2022

“Wat als je telkens weer zou kunnen terugkomen en alles opnieuw zou kunnen doen?”

De dagen worden korter en kouder en de bladeren kleuren prachtig geel, bruin en rood: de herfst staat voor de deur en dat betekent tijd voor een serie met een duister kantje. Kijk Life After Life op BBC First of meld je vóór vrijdag 14 oktober hier aan voor de nieuwsbrief van BBC First om de eerste aflevering al eerder te kunnen kijken.

Life After Life

In Life After Life volgen we Ursula (Thomasin McKenzie), die in 1910 direct na haar geboorte overlijdt. Even later wordt ze opnieuw geboren. En daarna nog eens. En nog eens. We zien Ursula terwijl ze leeft (en overlijdt) tijdens belangrijke gebeurtenissen in de negentiende eeuw. Ze maakt de Spaanse griep en twee wereldoorlogen mee, komt oog in oog te staan met het kwaad in hoogsteigen persoon en heeft natuurlijk ook haar eigen persoonlijke problemen. Zo gaat haar vader het leger in en volgt haar jongere broertje Teddy in de Tweede Wereldoorlog zijn voorbeeld.

Life After Life

Telkens als ze overlijdt, wordt ze opnieuw geboren. En telkens probeert ze het goed te doen en te blijven leven. De dood achtervolgt Ursula overal, maar ze vindt ook de liefde…

Life After Life

Haar moeder (Sian Clifford) is, ondanks de beste bedoelingen, een nogal afstandelijke vrouw. Daardoor heeft Ursula veel moeite met de afwezigheid van haar vader. Ursula’s tante, Izzie (Jessica Brown Findlay), een glamoureuze journalist uit de jaren 1920, zou zo een reïncarnatie kunnen zijn van haar personage in Downton Abbey: Lady Sybil!

Life After Life

Volg Ursula als kind, als zwaarbeproefde huisvrouw, als expat in het vooroorlogse Duitsland en als oorlogsvrijwilliger terwijl ze haar uiterste best doet om niet alleen te overleven, maar ook echt te leven.

Mis niets van Life After Life en kijk vanaf 23 oktober elke zondag om 21:00 uur naar BBC First. Vergeet niet om je vóór vrijdag 14 oktober hier aan te melden voor de nieuwsbrief van BBC First om de eerste aflevering al eerder te kunnen kijken, exclusief op BBC First View. 

Alessandra Thom