Blog Image

Spin-off van Father Brown

Maak kennis met de scooter rijdende, misdaad oplossende non: Sister Boniface.

Wie is Sister Boniface?

Laten we terug gaan naar het moment dat we voor het eerst kennis maakten met Sister Boniface. Bij de echte Father Brown-fans gaat er misschien wel een belletje rinkelen bij het zien van haar naam en gezicht. Sister Boniface verscheen namelijk in aflevering zes van seizoen één van Father Brown. Father Brown deed onderzoek naar de moord op twee nonnen en kreeg hulp van de jonge non, Sister Boniface, een heuse boekenwurm met een bijzondere belangstelling voor detectiveromans (waaraan zij nog steeds verslaafd is!).

Het is ons gelukt een foto van de jonge Sister Boniface in de archieven op te duiken. Ze is geen spat veranderd!

Sister Boniface Mysteries

Fans waren helemaal weg van Sister Boniface (net als wij!), dus haar een eigen serie geven was een vanzelfsprekendheid! 

Waar gaat de serie over?

Sister Boniface Mysteries

Op het platteland van Warwickshire in de jaren 60 is forensisch onderzoek van de politie nogal primitief vergeleken bij de hedendaagse maatstaven. DNA moet dan nog ontdekt worden. Sporenonderzoek staat nog in de kinderschoenen en het veiligstellen van plaatsen delict rammelt aan alle kanten. 

Gelukkig heeft de politiemacht van Great Slaughter een geheim wapen in de strijd tegen misdaad. Diep verscholen op het platteland ligt het klooster van St Vincent, een kleine gemeenschap van wijnmakende nonnen. Hier komen we Sister Boniface tegen. Een IQ van 156, een PhD in forensische wetenschap en een volledig uitgerust misdaadlaboratorium maken Sister Boniface tot een hulp van onschatbare waarde bij politieonderzoeken. Modder, bloed, vlekken, haren en vezels. Als er bewijs bestaat, zal Sister Boniface het vinden. Ze is beter op de hoogte van de laatste forensische technieken dan de politie.

In haar rol als officieel wetenschappelijk adviseur van de politie werkt Boniface samen met de knappe Detective Inspector Sam Gillespie en Felix Livingstone, een ambitieuze Bermudaanse Detective Sergeant. Felix zou gedetacheerd worden bij de Metropolitan Police, maar door een administratieve fout belandt hij in Great Slaughter. 

Ontmoet de cast

Lorna Watson speelt de hoofdrol in de serie als Sister Boniface. Misschien ken je Lorna nog uit een van onze favoriete series, Shakespeare and Hathaway, waarin ze de rol van voedselcriticus Paulina Stainton speelde. Dolenthousiast liet Lorna ons weten: “Ik kan niet wachten om het habijt weer aan te trekken en misdaad te bestrijden in The Sister Boniface Mysteries! Ze is zo'n leuk personage om te spelen. Eigenzinnig, grappig, vertederend en een ware genie als het op forensisch onderzoek aankomt. In veel opzichten is ze haar tijd ver vooruit en daarom hou ik van haar.” We zijn zo blij dat Lorna weer terug is op onze tv-schermen!

Sister Boniface Mysteries

Naast Sister Boniface, zijn er twee detectives, gespeeld door Max Brown en Jerry Iwu. Max speelt de rol van Detective Inspector Sam Gillespie. Max was eerder te zien in Downton Abbey als Richard Ellis, de King's Royal Dresser, en als King Robert in The Royals. Detective Sergeant Felix Livingstone wordt vertolkt door Jerry Iwu die eerder te zien was in de Netflix hitserie Sex Education en het Britse misdaaddrama Intruder.

Andere leden van de cast zijn Miranda Raison (Warrior), Ami Metcalf (Birds of a Feather) Belinda Lang (Inspector Alleyn Mysteries), Sarah Crowden (Grantchester), David Sterne (Detectorists), Virginia Fiol (EastEnders) en Ivan Kaye (The Coroner).

Met zo’n ongelooflijke opsomming van sterren worden we zeker een hitserie, maar we zijn nog niet helemaal klaar...

Speciaal gastoptreden 

Sister Boniface Mysteries

Nadat Sister Boniface Father Brown een handje had geholpen, moest hij zeker een bezoekje brengen aan Great Slaughter! Met zijn jarenlange ervaring in het oplossen van misdaden biedt hij zijn wijsheid en advies.

Hou je ogen open gedurende de serie zodat je hem niet mist!

Kijk Sister Boniface Mysteries vanaf dinsdag 22 maart om 21:00 uur.

Klik hier voor meer informatie over van Sister Boniface Mysteries

Door Milan Wells