Blog Image

Frank Hathaway beschuldigd van moord?

Tijd om terug te keren naar Stratford-upon-Avon: Lu en Frank zijn terug om meer misdaden op te lossen.

In seizoen drie zagen we hoe Lu haar kant van het kantoor verft en hoe ze steeds meer haar plekje weet te vinden. Er waren minder irritaties tussen Lu en Frank en ze hebben wederzijds respect voor elkaar gekregen dat met de jaren is gegroeid. Ze werkten meer en meer samen en richtten zich minder op hun eigen missies. Ze vulden elkaar goed aan, waardoor ze een geweldig team vormden!

In seizoen drie was er een hele reeks eigenaardige zaken op te lossen, van moord in een bingohal, een vermiste museumconservator, een verdachte brand in een plaatselijke kapsalon tot een gestolen erfstuk. Frank en Lu hoeven niet stil te zitten en uiteraard zoeken ze elke misdaad tot op de bodem uit!

We hebben ons allemaal afgevraagd of Lu en Frank ook een liefdesrelatie zouden beginnen, maar dat is niet uit seizoen drie gebleken. Wel zagen we Frank verliefd worden op Lady Mortimer, de prachtige dame van het landhuis. Hij doste zichzelf zelfs een beetje uit om indruk te maken, maar er kwam helaas niets uit.

Wat staat ons te wachten in seizoen 4?

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Lu en Frank keren terug voor een hele hoop nieuwe komische capriolen. Het onwaarschijnlijke detective-duo onderzoekt een broeinest van mysterie en intrige in het lommerrijke Warwickshire. In seizoen vier zien we hoe Frank Hathaway en Lu Shakespeare allerlei misdaden onderzoeken en worden ze in hun zoektocht naar aanwijzingen ondergedompeld in de wereld van treinspotters, afslankclubs, stijldansen, sciencefiction en een Shakespeareaans acteerbureau. Ze ontrafelen misdaden en weren meedogenloze moordenaars van zich af!

De eerste misdaad waarmee het duo in de eerste aflevering te maken heeft, is de aanval op de eigenaar van het techbedrijf Forosa. Er moet binnen enkele dagen een app gelanceerd worden, dus het is een race tegen de klok voor Frank en Lu. Wat ze ontdekken is echt schokkend, ze zeggen nou eenmaal ‘houd je vrienden dichtbij, maar je vijanden nóg dichterbij...’

Naarmate het seizoen vordert, komt Frank in een lastig parket terecht: hij wordt beschuldigd van moord. Een schokkende verhaallijn, want een moord plegen is wel het laatste wat we van Frank verwachten, hij is onschuldig... Toch? Hopelijk kunnen Lu en Sebastian helpen om dit tot op de bodem uit te zoeken, maar tot dan zullen jullie moeten afwachten wat er gebeurt...

De cast 

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Frank en Lu krijgen gezelschap van hun favoriete undercoverassistent Sebastian Brudenell (Patrick Walshe McBride) en in dit seizoen zijn ook Tracy-Ann Oberman, Ruthie Henshall, Danny John-Jules, Ekow Quartey, Craig Gazey, Jodie Prenger, Marion Bailey en Christopher Fairbank te gast.

Dit was nog niet alles – lees snel verder voor een exclusief interview met Jo Joyner (Lu) en Mark Benson (Frank) waarin ze jullie fanvragen beantwoorden!

Wat vinden jullie het leukste aan jullie rol in Shakespeare and Hathaway?

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Mark:

Nou, bijvoorbeeld Jo. Ik denk dat we steeds meer naar elkaar toe zijn gegroeid naarmate de vier seizoenen vorderden. Het voelt ook heel creatief, omdat we het script krijgen en soms, als we ermee wegkomen, het een en ander veranderen of toevoegen... Daardoor is het ook echt een deel van ons en voelt het alsof we het samen met de schrijvers en regisseurs hebben gemaakt.

Jo:

Dat herken ik ook en op een bepaalde manier ben ik net zo gek op Lu als op Frank. Ik hou echt van Frank en Lu. Ik waardeer Lu’s optimisme, felgekleurde kleding en positieve houding. Frank en Lu zouden nu niet meer zonder elkaar kunnen, ze zijn echt beste vrienden, ook al worden ze helemaal gek van elkaar! Ik denk dat die band tussen hen mooi gegroeid en ontwikkeld is.

En het ligt voor de hand dat ook het platteland waar we filmen prachtig is! Als we ‘s morgens vroeg filmen, is het soms ijskoud en vriest het, en dan kijken we over de prachtige rivier de Avon die bedekt is met een laagje ijs en naar de zwanen die voorbij glijden. Wat een kantoor!

Wat voor soort moordmysterie zou je in de serie willen meemaken?

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Mark:

Ik dacht aan een soort ‘Moord op de Nijl’, met een boot die op de Avon vaart. We zouden goed moeten nadenken over de verhaallijn, want er zullen niet veel mensen op de boot zijn en fans raden snel wie de verdachten zijn!

Jo:

Toen we begonnen na te denken over verschillende scenario's dachten we, waarom doen we er niet één met een stoomtrein helemaal naar het Lake District?

Nou, je hebt hier voor het eerst op BBC First over gelezen, misschien krijgen we deze scenario’s in de toekomst wel écht te zien – duimen dus!

Kun je een hint geven of er in dit seizoen een liefdesrelatie tussen Frank en Lu zal opbloeien?

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Mark:

Er is liefde voor zowel Frank als Lu, maar niet per se samen. Ik weet dat er onder de oppervlakte altijd een romantische spanning hangt tussen die twee, maar als ze een relatie zouden krijgen, zou dat de dynamiek van de serie veranderen.

Jo:

De dynamiek verandert dit jaar ook, omdat we ook meer gaan samenwerken met Sebastian. Nadat we hem vorig jaar aan het einde van het seizoen bijna zijn kwijtgeraakt, is er meer waardering voor de dynamiek die ze als trio hebben. Ik moet zeggen dat Lu en Frank nooit zonder elkaar kunnen en zoals in elke goede vriendschap is er altijd een risico dat je de ander nooit meer ziet als er iets misgaat. Ik weet niet of ik hun dat zou toewensen. Lu begint in dit seizoen wel met daten en het is mooi om te zien dat Frank goed voor haar zorgt!

Het spijt me dat ik jullie moet teleurstellen, maar er lijkt geen liefdesrelatie in te zitten voor deze twee. Maar voor Lu en Frank komt vriendschap op de eerste plaats en we kunnen allemaal wel een trouwe vriend zoals hen gebruiken. 

Ben je ooit in Nederland geweest?

Jo:

We zijn erg blij met onze fans in Nederland. De laatste reis voor de lockdown ging naar Amsterdam. We hadden hier persdagen voor het laatste seizoen van Shakespeare en Hathaway en we hebben hier heel wat mensen ontmoet. We kregen echt een idee van hoe dol de Nederlandse fans zijn op ons. Maar nu word ik sentimenteel als ik aan Nederland denk, omdat ik niet kan wachten totdat ik weer buitenlandse reizen kan maken.

Evenzo Jo, we kunnen niet wachten om je weer te zien! 

Wie kiest de outfits voor Lu en Frank? Neem je ook kleding mee naar huis?

Shakespeare and Hathaway – seizoen 4

Jo:

We hebben een geweldige ontwerpster, Claire Collins, met wie ik vooral in het eerste seizoen nauw heb samengewerkt om Luella te creëren – we vonden dat haar kleding haar positieve en levendige karakter moest weerspiegelen. We wilden haar kleding geven waarvan je gaat glimlachen. Zelfs toen ik een keer aan het winkelen was, zocht mijn dochter een jurk uit en zei ‘dat is iets wat Luella zou dragen’. Dus ik belde mijn kostuumontwerper en zij zorgde ervoor dat Luella de jurk in seizoen twee kon dragen.

Maar de jurk was zo fleurig en kleurrijk, dat het niet past bij wie ik in het echte leven ben. Ik draag over het algemeen donkere kleuren dus ik neem niets mee naar huis.

Mark:

Voor mij is het antwoord eenvoudig: nee ik neem geen kleding mee naar huis. Franks garderobe is afschuwelijk! 

Het was een genoegen om met Jo als Mark te praten – dit seizoen lijkt weer een groot succes te worden! 

Los samen met dit hilarische trio moordmysteries op vanaf vrijdag 25 maart om 21.00 uur op BBC First.

Klik hier voor meer informatie over seizoen 4 van Shakespeare and Hathaway

Door Milan Wells